M O R  O G  B A B Y 

Gravid- og efterfødselsyoga.

Fødselsforberedelse for par og Doulaforløb.

Gravidyoga

En stærk og sund krop under graviditeten samt fysisk og mental forberedelse til fødslen.

En fødsel kræver forberedelse både fysisk og mentalt. Gravidyoga er den største gave og bedste start på det nye liv for både dig og din baby. Her skabes et frirum, hvor dig og din baby kan mødes og mærke hinanden. Vi arbejder gennem bevægelse og vejrtrækning på at komme væk fra hovedet og ned i kroppen. Mærke hvad kroppen har brug for lige nu og til fødslen. Vi øver stillinger og bevægelser, der kan bruges under veerne og selve fødslen.

Vejrtrækningen får stor opmærksomhed, da den har stor betydning for dit fouks og din smerteoplevelse under fødslen. Vi styrker ben, ryg, skuldre og arme og forbereder kroppen til både fødslen og tiden efter med din baby. Vi arbejder med bækkenbunden, både spænding og afspænding. Hver klasse afsluttes med en lang afspænding.

Gravidyoga er for alle, også selvom du ikke har lavet yoga før. Du kan deltage gennem hele din graviditet og frem til fødslen. Gravidyoga er bygget op som forløb, hvor holdet følges ad, og hvor der hver gang vil være et tema, en lille oplæsning eller andet på programmet.

Resterende “gravidklip” kan overføres og bruges på Efterfødselsyoga. Hvis du er ny til yoga og gerne vil prøve det af, inden du køber et forløb eller er tæt på termin, er det muligt at købe en enkelt gang – en drop in.

Efterfødselsyoga

Trænger din Mor-krop og dit sind til en velfortjent pause og et øjebliks nærvær og kærlig opmærksomhed?

Til efterfødselsyoga styrker vi bækkenbund, mave og ryg. Hjælper kroppen til at finde tilbage og samle sig efter graviditet og fødsel. Der vil være fokus på at løsne og blødgøre skuldre, arme og nakke, da disse ofte er belastede og trætte af at amme, give flaske og bære rundt på baby.

Gennem vejrtrækning og bevægelse lader vi kroppen finde ind og mærke efter, hvad der er godt for både dig og din baby. Baby er med til klassen og kan sove nede i gården i barnevognen eller ligge på et tæppe og lege og kigge med. Der er tid og rum til både at give mad, skifte og putte. Hver klasse afluttes med en lille afspændning.

Undervisningen varer 75 min. Forbered dig på, at du måske ikke er med hele tiden, men at du, selvom baby skal have mad eller skiftes, stadig har god tid og mulighed for at få noget ud af træningen.

Efterfødselsyoga er for alle, også selvom du ikke har lavet yoga før. Du kan starte 4 -5 uger efter fødsel og ca. 8 uger efter kejsersnit og fortsætte frem til baby kan kravle.

Forløb á 4 gange 400 kr.

Send en mail med din tilmelding til info@livingyoganaestved.dk, så samler vi min. 6 og max 11 til næste forløb.

Mor & Baby Online

Lav yoga derhjemme før og efter fødslen med Doula og yogalærer Anne Thurison.

Gå til Mor & Baby Online

Fødselsforberedelse for par

4 timers teoretisk og praktisk fødselsforberedelse, der stiller jer som et stærkt fødeteam.

Vil I forberede jer bedst muligt, glæde jer til og opleve fødslen sammen som et fælles, hvor I er aktive deltagere og beslutningstager?

En fødsel kræver forberedelse for både kvinden og mande. Forberedelse giver tryghed, og tryghed skaber optimale betingelser for en kortere og mindre smertefuld fødsel med færre indgreb. En af mandens vigtigste roller ved fødslen er at være tryghedsskabende. Ønsker du som kommende mor, en anden person med ved fødslen, er han eller hun velkommen på kurset.

Jeg vil forberede jer på, hvad der sker rent fysiologisk og kan ske mentalt under en fødsel. Gennemgå mulighederne for naturlig og medicinsk smertelindring. Øve hvordan kvinden kan bevæge sig naturligt og hensigtsmæssigt under veerne.

Fødestillinger, der udnytter tyngdekraften og hjælper barnets vej ned gennem bækkenet. Vi arbejder med vejrtrækningen, idet den er en stor ressource under fødslen.

Der vil være et stort fokus på mandens mulighed for at være aktivt deltagende under fødslen. Bl.a. akupressurtryk som et konkret redskab, som manden kan bruge til at støtte kvinden og fødslens proces.

Underviser på kurset tidligere folkeskolelærer, gravid- og efterfødselslærer samt doula Anne Thurison, har selv født to piger og her derudover været med til tre fødsler som doula.

I vil efter kurset modtage en mail med uddybende spørgsmål til emner, der er essentielle at tale om og tage stilling til i jeres videre forberedelse af fødslen.

750 kr. pr. par. 

Send en mail med navn og terminsdato, så samler vi det næste hold der ud fra.

Tilmelding sker på info@livingyoganaestved.dk

Jeg tilbyder også 1:2 fødselsforberedelse hjemme hos jer. Her dykker vi ned det, I som par har allermest brug for. 

Prisen er 1000 kr. for 2 – 2,5 time.

Doulaforløb med Anne Thurison

Min baggrund er fødslen af mine to piger på 6 og 8 år, samt 4 fødsler hvor jeg har støttet op om som doula.
Der ud over min uddannelse og erfaringer fra yogaen og ikke mindst gravidyogaen. Jeg har samtidig et kursus i akupressur under fødslen.

Et fuldt doulaforløb indeholder:
• 2 x 2 timers fødselsforberedende samtaler. Her taler vi jeres ønsker for fødslen igennem, så I står stærkt og er forberedte, og jeg er klædt på til at kunne støtte op om en god fødselsoplevelse.
• Løbende kontakt via mail og telefon, hvor I kan vende og dele alt fra stort til småt.
• Jeg står på kald 14 dage før og 14 dage efter termin. Har telefonen åben dag og nat, og er klar til at træde til. Hvis I føder uden for denne periode, vil jeg gøre alt hvad jeg kan for at træde til.
• Støtte og opbakning under selve fødslen. Jeg træder til, fra I ønsker det og bliver ved jeres side gennem hele fødslen uanset længde.
• En 2 timers efterfødselsamtale hvor taler vi graviditet, fødsel, amning mm.igennem med udgangspunkt i det oplevede.

I alt 6.500 kr.

Der er mulighed for at dele betalingen op i 3-4 rater.

Læs mere om doulaens rolle på www.doulauddannelsen.dk.

Send en mail til info@livingyoganaestved.dk eller ring på 23813373 hvis I er interesserede i at høre mere.

Min opgave som doula er at

• Fødselsforberede 
• Opbygge kendskab til parret og deres ønsker for fødslen 
• Yde støtte og omsorg under fødslen 
• Være en gennemgående person under hele fødslen 
• Hjælpe til at brede fødelandet ud, se og foreslå nye muligheder, nye stillinger og bevægelse samt alternativ smertelindring 
• Holde energien, opmuntre og give håb 
• Skabe tryghed og yde omsorg for parret 
• Hjælpe til at skabe en vinderoplevelse af fødslen 
• Tale graviditeten og fødselsforløbet igennem efterfølgende med parret

Som doula er det ikke min opgave at

• Være en “minijordmoder” og blande sig i jordemoderens arbejde
• Overtage faderens plads og opgaver, og derved skubbe ham væk fra fødslen
• Diagnostisere, udføre indvendige undersøgelser og medicinske indgreb

“Vi er simpelthen så glade for, at vi havde Anne med som doula til fødslen af vores andet barn.

Første fødsel på hospital var ikke nogen god oplevelse, men selvom planen denne gang fra start var hjemmefødsel, var der alligevel et behov for at gøre alt for at undgå en gentagelse af første fødsel, hvis vi blev nødt til at tage på hospital. Annes rolle blev således dobbelt i vores tilfælde. Én hvis hjemmefødsel en anden hvis fødsel på hospital.

Det har i sandhed været et helende forløb for os – og det har Anne helt sikkert bidraget til.
Men hvis vi helt kort skal sige, hvad Annes gjorde så godt for os under graviditet, fødsel og til barselssamtale, så er det helt sikkert at hun støttede os til at udnytte vores eget fulde fødepotentiale. Anne formåede på fineste vis at være helt tæt på under hele forløbet uden på noget tidspunkt at ‘træde nogen over tæerne’ eller tage noget fra nogen – hun støttede os bare så fint i det, vi allerede var i gang med. Vi kunne ikke forestille os nogen bedre doula og er så taknemmelige for Annes bidrag til vores fødsel. Tusind tak.” Rikke og Niels

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag sidste nyt fra Living Yoga og hold dig opdateret om alt fra nye tiltag, workshops, undervisere, holdplanen til inspiration til din yogapraksis.